“BÖLGENİN SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMASI İÇİN RİSKİN ÖNLEMESİ FİNAL KONFERANSI VE MOBİL APLİKASYONU”

Avrupa Birliği Bakanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü INTERREG-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın birinci teklif çağrısı kapsamında Trakya Üniversitesi tarafından 16 Ağuztos 2017 tarihinde imzalanan РД02-29-253/16.08.2017 sözleşme numaralı, CB005.1.11.047 proje numaralı "Bölgenin Sürdürülebilir Kalkınması İçin riskin Önlenmesi" isimli proje Türkiye – Bulgaristan arasında sürdürülebilir büyüme için sınır ötesi bölgede riskin önlenmesi alanında işbirliğinin arttırılması hedeflemektedir. Proje Ağustos 2017’de başlamış olup, Final Konferansı 09-10 Kasım 2018 tarihinde Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde gerçekleştirildi.

 
Konferansa Trakya Üniversitesinden 24 kişilik bir ekip katılım sağlamıştır.

Son konferansın odak noktası, proje tarafından geliştirilen risk yönetimi araçlarını, yazılım kullanıcıları eğitimi de dahil olmak üzere risk haritaları ve yazılımları sunmaktır.

Projenin tamamlanması ile bu yazılım Burgas, Yambol, Haskovo, Edirne ve Kırklareli'deki yerel yönetimler ve bölge idareleri tarafından ücretsiz olarak kullanıma sunulacaktır.

Yetkililer bir kullanıcı adı ve şifre alacaklar; vatandaşlar, taban çizgisi ve uzman verilerini değiştirmeden yazılım kullanılarak oluşturulan raporlara ücretsiz erişebileceklerdir.

Yazılım, insan sağlığı için entegre risk hesaplamasını, bunu kullanan uzmanların karmaşık bir uzman değerlendirmesi ve ihtiyati tedbir, olasılık ve tedbirinin etkilerinin tablolarını bir veritabanı temelinde hesaplamaya izin verir.

Projenin sonunda, yazılım Google Play Store'da uygulaması aracılığıyla bir akıllı telefon aracılığıyla da sunulmuştur. Bu aplikasyonu Risk Map yazarak ulaşabilirsiniz.
Ek Resimler
Bu içerik 12.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 314 kez okundu.