DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜRKAN İRSEL’İN BULUŞU PATENT ALDI

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gürkan İrsel’in buluşu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent almaya hak kazandı.

Kalite ölçütlerini ve standartlarını ulusal ve uluslararası boyutta geliştirmek için çalışan ve bu doğrultuda her geçen gün önemli bir gelişme ve yeniliğe imza atan Trakya Üniversitesi, patentlerine bir yenisini daha ekledi. Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gürkan İrsel’in “Bir Ekim Makinası” isimli buluşu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğünün patent sahibi olarak yer aldığı buluş, istenilen ekim derinliğinde hatasız ekim yapabilmesi amacıyla makine ekici ucunun ekim alanında gerçekleştirilen ekim derinliğinin istenilen ekim derinliği ile belirlenen tolerans dahilinde otomasyon sistemi ile sürekli eşit tutan bir ekim makinesi ile ilgilidir.

Bu içerik 27.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 63 kez okundu.