MAVİ BÜYÜME PROJE PAZARI YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİ İLE BULUŞTU

Trakya Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen ve türünün en yüksek bütçeli sınır ötesi iş birliği çevre projesi olan “Mavi Büyüme için Sınır Ötesi İş Birliği: Mavi Büyüme Laboratuvarları” kapsamında gerçekleştirilen “Proje Pazarı” etkinliğinde ödüller sahiplerini buldu.
“Mavi Büyüme için Sınır Ötesi İş Birliği: Mavi Büyüme Laboratuvarları” projesi kapsamında düzenlenen “Proje Pazarı” etkinliğinde lise ve yükseköğretim düzeyinden 33 proje, daha yaşanabilir bir dünya için birbiriyle yarışırken, program sonunda dereceye giren proje sahiplerine ödülleri verildi.
“Lise Kategorisinde” Edirne Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Celil Partal, Rumeysa Satıcı, Sıla Su Sönmezocak, Birce Arkoç, Burkay Toprak Yılmaz, Yiğit Kolgitti “Mavi Ergene” isimli projeleri ile birinci olurken aynı liseden Elif Balyiyen, Ece Balyiyen, Begüm Taş, Ece Konca “Plastik Geri Dönüşümünde Enzimlerin Mucizesi” isimli proje önerisi ile ikinci olma başarısı gösterdi. Lise kategorisinde üçüncülüğü ise Edirne Lisesinden Almina Su Tezel, Esra Rasgele “Hafif Gelecek”, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Eylül Elipek “Çevreci Karton Bardaklar”, Edirne Lisesinden Neslihan Şahin “Doğal Mucizeden Yapay Döngüye” isimli proje önerileriyle paylaştılar.
 “Diğer Kategori” başlığında değerlendirilen projeler arasında Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Muhammed Sait Karakaya, Melih Kut, Osman Kılınç, Şükrü Köse “Trace Of Water” isimli proje önerisi ile birinci olurken, Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitisü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalından Tuğçe Ecem Taş “KenPack” isimli proje önerisiyle ikinci ve TÜTAGEM’den N.Pelin Türker, Pınar Altınoluk Mimiroğlu, Sinem Leventer “Bir İçsu Ekosisteminin Sağlık Alanında Kullanımı: Salda Gölü Örneği” isimli proje önerisiyle üçüncü oldular.
Çevre alanında geliştirdikleri projeler ile dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.
Bu içerik 08.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 222 kez okundu.