MERKEZ MÜDÜRÜMÜZÜN “SİMETRİK ANAHTARLI ŞİFRELERDE İKİLİ DOĞRUSAL DÖNÜŞÜM GELİŞTİRİLMESİ İÇİN BİR YÖNTEM” BAŞLIKLI BULUŞU, TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU TARAFINDAN SAHA EXPO SAVUNMA, HAVACILIK VE UZAY SANAYİ FUARINDA SERGİLENMEK İÇİN SEÇİLDİ

Merkez Müdürümüz Prof. Dr. Muharrem Tolga Sakallı ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri  Dr. Öğr. Üyesi Emir Öztürk ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Akleylek’in “Simetrik Anahtarlı Şifrelerde İkili Doğrusal Dönüşüm Geliştirilmesi İçin Bir Yöntem” başlıklı patentli buluşu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından SAHA EXPO 2022 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuar’ında sergilenmeye değer görülen üç buluştan biri oldu.
Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muharrem Tolga Sakallı, Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay ile ilgili en önemli fuarlarından biri olan SAHA EXPO 2022 Fuar’ında yer aldı.
Fuara, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından davet edilen Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tolga Sakallı ve Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Emir Öztürk ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yazılım Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Akleylek’in “Simetrik Anahtarlı Şifrelerde İkili Doğrusal Dönüşüm Geliştirilmesi İçin Bir Yöntem” başlıklı patentli buluşları, SAHA EXPO 2022 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda sergilenmek üzere seçilen üç buluştan biri oldu.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve diğer sivil ve askeri kamu kurumlarının katılım ve destekleriyle düzenlenen 876 firma ve 24 üniversitenin katılım gösterdiği SAHA EXPO 2022 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, Türkiye’nin yerli üretim potansiyelindeki artışın ve bağımsız üretim gücünün sergilendiği uluslararası bir platform olma görevi görürken yüksek teknolojiye sahip ürünler sergilenerek savunma, havacılık, denizcilik ve uzay sanayinde stratejik öneme sahip pek çok ürün ilk kez tanıtıldı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Prof. Dr. Muharrem Tolga Sakallı, Dr. Öğretim Üyesi Emir Öztürk ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Akleylek’in sahip oldukları patentli buluşları SAHA EXPO 2022 fuarında sergilenmeye değer görüldü.
SAHA EXPO 2022 Fuar’ında, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından seçilen buluşların sahiplerinin yanı sıra Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Cemil Başpınar, TÜRKSMD Genel Müdürü Sacide Kasapoğlu ve kurum yetkilileri de bulundu.
Ek Resimler
Bu içerik 11.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 214 kez okundu.