ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN BULUŞU PATENT ALDI

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sezer Ulukaya’nın yürütücülüğünü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilal Keklicek ve mezunlarımız İlayda Yılmaz ve Yasemin Tekdal’ın araştırmacılığını üstlendiği "El Kavrama Kuvveti Ölçüm Cihazı" başlıklı TÜBAP Mülkiyet Hakları ve Patent Desteği Projesi çıktısı olan buluş Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent almaya hak kazandı.
Trakya Üniversitesi, patentleri arasına bir yenisini daha ekledi. Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sezer Ulukaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilal Keklicek, Mühendis İlayda Yılmaz ve Mühendis Yasemin Tekdal'ın “Bir El Kavrama Ölçer” isimli buluşu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patentlenerek tescillendi.
Trakya Üniversitesi Rektörlüğünün patent sahibi olarak yer aldığı buluş, kavrama becerisinin gerçekleştirilmesi sırasında bu becerinin nasıl gerçekleştirildiğine, oluşan gücün nasıl dağılım gösterdiğine ve elin hangi bölgesinin ne oranda asgari ve/veya azami güç oluşuma katkı verdiğine dair bilgi toplayan, kişiye özel üretilebilen ve kişinin doğal kavrama stilini değiştirmeyen bir el kavrama ölçer ile ilgilidir.
Bu içerik 10.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 97 kez okundu.