TARİHÎ TOPLANTIDA BALKAN ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesinin girişimleri ile Bükreş Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve bölge için tarihî bir nitelik taşıyan Balkanlar ve Karadeniz Bölgesinde Diyalog ve İş Birliği Kongresi’nde BUA Genel Kurulu gerçekleştirildi.
Trakya Üniversitesinin Daimi Genel Sekreteri ve Kalıcı Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Balkan Üniversiteler Birliği (BUA) Genel Kurulu, üye ve aday üniversitelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, BUA Dönem Başkanı Prof. Mircea Dimitru ve Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marian Preda başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, aday üniversitelerin talepleri değerlendirilerek birliğin gelecek projeksiyonu çizildi.
BUA’ya üyelik başvurusunda bulunan İstinye Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Bulgaristan Sofya Telekomünikasyon ve Posta Üniversitesi, Bosna-Hersek Mostar Üniversitesi, Romanya Galati Üniversitesi, Kosova Ferizaj Üniversitesi, Kosova İliria Rezonanca Tıp Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Bulgar Amerikan Üniversitesinin talepleri değerlendirildi. Aday üniversitelerin faaliyet ve çalışma alanlarını tanıtmasının ardından üye üniversitelerin değerlendirmesi ve oylama sonucunda aday üniversiteler oy birliği ile Balkan Üniversiteler Birliğine kabul edildi.
Daimi Genel Sekreteri ve Kalıcı Yönetim Üyesi olduğu Balkan Üniversiteler Birliği özelinde Trakya Üniversitesinin çalışma, temas ve projelerinden bahseden Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, daha sonra genel kurul gündemine geçerek maddeleri üye üniversitelerin oylarına sundu.
Trakya Üniversitesi olarak genel sekreterliğini ve kalıcı yönetim kurulu üyeliğini üstlendikleri Balkan Üniversiteler Birliğinin daha fazla üniversite ile temsil edilmesi, gücünün ve etki alanının her geçen gün artırılması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Rektör Tabakoğlu “Birliğimizi genişletmek ve bölgeyi kalkındırmak adına Balkanlarda tüm üniversiteler ile temasa geçmeye devam ediyoruz. Trakya Üniversitesi olarak bölgenin geleceği adına üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.
Başkanlığı süresince özverili çalışmalarından ötürü BUA Eski Dönem Başkanı Prof. Dr. Mircea Dimitru’ya, nazik ev sahipliği ve sıcak karşılamalarından ötürü Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marian Preda’ya ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sorin Costreie teşekkür eden Rektör Tabakoğlu konuşmasını yeni dönem başkanı Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic ve Rektör Yardımcısı Dr. Jasmin Suljagiç’e başarılar dileyerek sonlandırdı.
Balkan Üniversiteler Birliğinin Yeni Dönem Başkanı Bosna-Hersek Tuzla Üniversitesi Oldu…
Konuşmaların ardından BUA’da devir teslim töreni gerçekleştirildi. BUA Genel Sekreteri Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; BUA Eski Dönem Başkanı Prof. Mircea Dimitru, Bükreş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marian Preda ve Rektör Yardımcısı Prof. Sorin Costreie’ye birlik adına teşekkür belgesi verirken yeni dönem başkanı Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic adına toplantıya katılan Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Jasmin Suljagiç’e birliğin simgesini teslim etti.
Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic Kimdir?
Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic 13 Aralık 1962’de Loznica’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Zvornik’te tamamladı. 1987 yılında Tuzla Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu ve 2004 yılında doktora derecesini aldı.
Dermatoveneroloji uzmanı olan Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic, UNTZ Tıp Fakültesinde Dermatoveneroloji Profesörü, Tıp Fakültesinde Klinik Öğretim ve Öğrenci İşleri Dekan Yardımcısı, UKC Tuzla Deri Hastalıkları Kliniği Direktörü ve TK Sağlık Bakanlığı Dermatoveneroloji Ana Bilim Dalı Başkanı, Bosna-Hersek Dermatovenerologlar Derneği Başkanı, Tuzla Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı görevlerinin ardından 2017 yılından itibaren Tuzla Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaktadır. TK Tıp Odası Mesleki Gelişim Komitesi üyesi olan Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic’in çok sayıda bilimsel makalesi ve öğrenciler için ders kitabı vardır.
Tuzla Üniversitesi Tanıtımı
Tuzla Üniversitesi (Univerzitet u Tuzli), Bosna Hersek’te bulunan bir devlet üniversitesidir. 1958’de kurulan Tuzla Üniversitesi bugün Bosna Hersek’teki en önemli üniversitelerin başında gelmektedir.
1958 yılında yüksekokul olarak eğitime başlayan Tuzla Üniversitesi, Bosna-Hersek üniversiteleri denklik sistemine de dâhildir. Günümüzde 13 fakülteye sahip olan Tuzla Üniversitesi, Bologna Kriterleri’ne de uygun bir yükseköğretim programına sahiptir.
Bu içerik 21.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 64 kez okundu.