TRAKYA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENLERİ PROJE OFİSLERİ ATÖLYESİNE DAMGA VURDU

Balkanlar ve Karadeniz Bölgesinde Diyalog ve İş Birliği Kongresi kapsamında gerçekleştirilen Proje Birimleri Atölyesi'ne Trakya Üniversitesi akademisyenleri damga vurdu.
Trakya Üniversitesinin daimî genel sekreteri ve kalıcı yönetim kurulu üyesi olduğu Balkan Üniversiteler Birliğinin (BUA) ve üyesi olduğu Karadeniz Üniversiteler Birliği (BSUN) iş birliğinde, Bükreş Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongrede üniversitelerin proje ofisi yetkililerini bir araya getiren atölye çalışması düzenlendi. Trakya Üniversitesi akademisyenlerinin proje ve iş birliği önerileri ile damga vurduğu atölye çalışmasında Balkanlardaki üniversitelerin iş birliğinin güçlendirilmesi düşüncesi tüm katılımcılar tarafından ifade edildi.
Trakya Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muharrem Tolga Sakallı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen atölyeye, aynı merkezden Öğr. Gör. Burcu Ören Özer, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kılınç, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Ali Karakaş, Kırklareli Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Fatih Çömlekçi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk Eti, Tetova Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Shefik Shehu, Kalifornia Üniversitesinden Prof. Dr. Dwight Read, Katar Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadwa el Guindi, Plovdiv Sanat Akademisinden Gina Kafedzhian, Ruse Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Desislava Atanasova, 1 Aralık 1918 Alba Iulia Üniversitesinden Doç. Dr. Manuella Kadar, Bükreş Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Alina Christovici katıldı.
Kurum yetkililerinin, hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi vermesi ile başlayan etkinlikte olası proje başlıkları tartışıldı. Dijitalleşme, inovasyon, eğitim teknolojileri, üniversite-sanayi iş birliği, kültür sanat etkinlikleri, eğitim teknolojileri, medya, çevre vb. konularda fikir alışverişinde bulunuldu. Atölyede geleceğe dönük bölgesel iş birlikleri ve ortak proje çalışmaları ele alındı.
Bu içerik 21.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 86 kez okundu.