TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE TRAKYA KALKINMA AJANSI ARASINDA, MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM TEMASIYLA GELECEĞE ATILAN BİR ADIM DAHA…

Trakya Üniversitesi ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında, mesleki ve teknik eğitim temasıyla iş birliği protokolü imzalandı. Trakya Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2019 Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Destek Programı kapsamında desteklenen “Abiye Giyimde Drapaj Tekniği ve Model Uygulama Eğitimi” projesinin imzaları atıldı. Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndaki mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan uygulama eğitimi projesi, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilecek. Trakya Kalkınma Ajansı’nın Edirne ofisinde düzenlenen imza törenine, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Becenen, Dr. Öğr. Üyesi Didem Tuncay, Öğr. Gör. İsmail Yüce ve Öğr. Gör. Hayri Şen katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı’nın her zaman Trakya Üniversitesi ile iş birliğine hazır olduğunu ifade eden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kurumlar arasında gerçekleşen mutabakatın her iki taraf için de hayırlı olması temennisinde bulundu. Genel Sekreter Mahmut Şahin, “Bu yıl, hem Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın hem de Trakya Kalkınma Ajansı olarak bizlerin belirlemiş olduğu ‘Mesleki ve Teknik Eğitim’ teması ile hazırlanan Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ‘Abiye Giyimde Drapaj Tekniği ve Model Uygulama Eğitimi’ projesi ile Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki öğretim elemanlarımıza eğitim desteği ile üniversitemizin yetiştireceği öğrencilerin ve meslek yüksekokulumuzun kapasitesi attırılırken, tekstil ve giyim sektörüne nitelikli ara eleman yetiştirilmesinin önü açılacaktır. Projenin yazımı aşamasında emeği geçen Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu akademisyenlerine teşekkür ediyor, uygulanacak projenin başta Trakya Üniversitesi’ne ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Kamu-Sanayi ve Üniversite iş birliğinde Edirne’yi lokomotif şehir haline getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını, bu kapsamda çeşitli alanlarda iş birliklerine ve yeni iş alanlarına kapı aralayacak projelere imza attıklarını belirterek, “Proje ile giyim sektöründe, özellikle butik üretimde yaygın olarak kullanılan bir teknikle ilgili teorik ve uygulamalı eğitimleri, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzdaki öğretim elemanlarımıza ve uzun vadede öğrencilerimize kazandırmak istiyoruz. Okulumuz bünyesinde bulunan Giyim Üretim Teknolojisi programı kapsamında, eğiticilerin eğitiminin ardından müfredata dâhil edilecek bu eğitimler sayesinde, öğrencilerin katma değeri olan ürünler üretmesi, istihdama ve ekonomiye katkı sunması amaçlanıyor. Öğrencilerimiz, bu kapsamda alacakları teorik ve uygulamalı eğitimlerle drapaj tekniği ile hazırlanmış gelinlik, abiye gibi dikimi ve işlenmesi zor ürünler üretebilecek. Gelecekte, kendi butik üretim işletmesini kurmayı hedefleyen öğrencilerimiz için de son derece önemli bir gelişme. Üniversite sanayi ilişkilerinin gelişmesi açısından olumlu bir adım daha attık. Trakya Kalkınma Ajansı’na ve Sayın Mahmut Şahin’e destekleri için teşekkür ediyoruz. Edirnemize ve üniversitemize hayırlı olması dileğiyle…” şeklinde konuştu.

Kamu, özel sektör ve sivil toplum arasında iş birliğini desteklemek, kaynakların yerinde ve etkin kullanılmasını ve bölgesel kalkınmayı sağlamak amacıyla üniversiteler ve diğer paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde olan Trakya Kalkınma Ajansı ile imzalanan iş birliği protokolü ile projenin uygulama süreci resmen başlamış oldu. Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan “Abiye Giyimde Drapaj Tekniği ve Model Uygulama Eğitimi” projesi kapsamında, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun teknik kapasitesi ile mesleki eğitim alt yapısının güçlendirilmesi amaçlanırken, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarının, 72 saatlik eğitimlerle giyimde drapaj tekniği ve model uygulama pratiği hakkında bilgi sahibi olması hedefleniyor. Proje kapsamında giyim, tekstil, konfeksiyon alanında çalışmak isteyen öğrenciler için de iş dünyasının kapısını aralayacak fırsatlar ve mesleki eğitimler düzenlenmesi planlanıyor. Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü öğretim elemanlarının, drapaj tekniği kullanılarak yapılan pratik drape uygulamaları ile ilgili olarak alacakları eğitimler sayesinde, bir içerik hazırlanarak müfredat çalışmaları başlatılacak. Yeni dönemde müfredat içerisinde bir ders olarak okutulmaya başlanacak “Abiye Giyimde Drapaj Tekniği ve Model Uygulamaları” eğitimleri, öğrenciler ve işletmeler üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacak ve öğrencilere, piyasada iş bulmalarının veya kendi iş yerini açmalarının önünü açacak. Öğrencileri teknik ve mesleki anlamda daha donanımlı kılacak eğitimler neticesinde, öğretim elemanları ile birlikte, farklı tekniklerle oluşturulmuş yeni ürün ve kıyafetler hazırlayacak olan öğrenciler, ürettikleri kıyafetleri mezuniyet törenlerinde de sergilemeyi düşünüyor.


Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU
Editör: Sertan ATASOY
Fotoğraf: Mustafa TOPYANAK
Ek Resimler
Bu içerik 23.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 425 kez okundu.