2. Patentle Türkiye-Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması

Görüntünün olası içeriği: yazı
PATENTLE TÜRKİYE

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından bu yıl 2.si düzenlenecek olan üniversite (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) öğrencilerine yönelik patent yarışması başlıyor.

Patentle Türkiye sloganı ile başlayacak olan yarışma, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamaktadır.

Yarışma sürecince, üniversite öğrencilerinin www.turkpatent.gov.tr internet sitesi üzerinden e devlet yoluyla sisteme giriş yaparak ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanacaktır.

AMAÇ ve FAYDA

Üniversitelerimizde üretilen teknik bilginin patente dönüştürülerek ülke ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

DEĞERLENDİRME VE KRİTERLER

Yarışma için başvurular 26 Nisan 2019 tarihinde başlayıp 31 Ekim 2019 tarihinde sona erecektir.

Yarışmaya katılım, ilgili mevzuat hükümlerine göre patent başvurusu yapılmak suretiyle gerçekleştirilecektir.

Yarışmaya katılım, www.turkpatent.gov.tr internet sitesi üzerinden e devlet yoluyla sisteme giriş yapılarak online olarak gerçekleştirilecektir.

İlgili mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılmış, başvuru unsurları tam olan veya yasal süreler içinde tamamlanmış bir patent başvurusu olması gerekmektedir.

Başvuru unsurları eksik olan başvurular yarışma kapsamında değerlendirmeye alınmayacaktır.

İlgili mevzuat hükümlerine göre buluş niteliğinde sayılmayan ve patentlenebilir nitelikte olmayan konuları içeren buluşlar yarışma kapsamında değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışma kapsamında alınan başvurular, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından oluşturulacak jüri heyeti tarafından aşağıdaki kriterlere göre değerlendirmeye tabi tutulacaktır;

- Başvuru unsurlarının hazırlanışı

- Teknik çözüm getirilen problemin tanımlanması

- Teknik çözümün uygulanmasını sağlayacak yeterlilikte anlatımı

- Koruma kapsamının belirlenmesi, istemlerin yazımı

- Tekniğin bilinen durumuna göre buluşun yenilik seviyesi

- Buluş basamağı

- Teknik etki

- Sanayiye uygulanabilirlik

- Ticarileşme potansiyeli

YARIŞMA TAKVİMİ

26 Nisan – 31 Ekim 2019 Başvuruların Alınması

1 Kasım 2019 – 15 Nisan 2020 Başvuruların Değerlendirilmesi ve Ön Eleme

26 Nisan 2020 Finalistlerin Açıklanması ve Ödül Töreni

ÖDÜLLER

PARA ÖDÜLÜ:

Birinciye 30.000 TL

İkinciye 20.000 TL

Üçüncüye 10.000 TL

İlk 10’a giren diğer finalistlere 5.000’er TL

Patent/Faydalı Model Başvuru Kılavuzu

Soru ve Görüşleriniz İçin :
patentleturkiye@turkpatent.gov.tr

Bu içerik 12.06.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 297 kez okundu.